Tuesday, June 16, 2009

Vizita lacului Titicaca-adica Aventura PERU...pte (4)



Despre lacul Titicaca ca caracter :) pot sa spun ca nu este o cacofonie geografica ci un alt loc uimitor al Planetei noastre create de un Dumnezeu mare.
Titicaca in limba Catchua (dialect Inkas) se traduce asa titi=Puma; kaka=stanca.Adica "Stanca Pumei".
Lacul Titicaca tradus de unii cercetatori ca si "Lacul Frumos" este situat la altitudinea de 3.821 m.Din 1862, deţine totuşi recordul mondial al celei mai înalte căi navigabile din lume pentru nave de mare tonaj. De asemenea, este şi cel mai mare lac din America de Sud, având o suprafaţă de 9710km².
Situat în podişul andin Altiplano, înconjurat de Anzii Cordilieri la graniţa dintre Peru şi Bolivia, Lacul Titicaca are o adâncime medie cuprinsă între 140 şi 180 m, atingând maxima de 280 m. Partea de vest a lacului aparţine regiunii peruane Puno, iar cea estică departamentului bolivian La Paz.
Mai mult de 25 de râuri se varsă în Titicaca. Lacul are 41 de insule, unele dintre ele dens populate.
Impreuna cu cativa prieteni am vizitat 2 insule dintre aceastea.Partea cea mai fascinanta este ca toate insulele sunt...plutitoare.Da, sunt formate din multe straturi de stuf si plutesc.Pentru a nu se deplasa spre Bolivia, sunt ancorate.Familii intregi de bastinasi locuiesc pe aceste insule,ocupandu-se cu pescuitul si turismul.
E o senzatie ciudata cand cobori de pe barca pe aceste insule fiindca simti cum te i-a "valul".Bastinasii sunt foarte saraci dar prietenosi...
De aici, mai aveam o aruncatura de batz si vreo 100km pana in Bolivia.Daca nu eram constrans de un numar de zile limitate, plecam si spre Bolivia cu Jacob si Kelly...

ps.Legat de mancare.La multiplele solicitari ale prietenilor mei, nu voi manca Purcelus de Guinea de aceasta data.Next time.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home